Rozmawiałem z twoja koleżanka i sprawa jest trochę bardziej zagmatwana .
Wygląda to tak jak wcześniej wspominałem pracuje w systemie rotacji 12/9
12 dni w Norwegi gdzie podczas tego pobytu mieszkam w barakach zaraz obok projektu, poczym wracam na 9 dni do Polski i tak w kółko , wiec jak ostatnio zacząłem odczuwać ból w nodze spowodowany przez nacisk na rdzeń to od razu po powrocie do Polski udałem się do mojego lekarza który stwierdził ze nie mogę wrócić do pracy bo będę skierowany na zabieg operacyjny.
A z tego co powiedziała twoja koleżanka to wygląda tak ze musiał bym mieć zwolnienie od norweskiego lekarz i zgodę pisemna w której by było napisane ze niema zadanych przeciw wskazań abym kontynuował leczenie w Polsce, poczym z tymi dokumentami musze się udać do navu i złożyć je .
Tak czy inaczej nie miałem możliwości udać się do lekarza w norwegi nawet nie mam kiedy bo pracujemy cały czas i od razu ostatniego dnia po pracy mam już zawsze kupiony bilet do Polski, więc nie mam kiedy .
Dla mnie niema to sensu bo pracuje legalnie i płace podatki a wygląda na to ze nie mogę zachorować dłużej ni te 16 dni co pracodawca płaci bo nav stwarza problemy.
I teraz nie wiem jak to będzie czy będę musiał jechać specjalnie do norweskiego lekarz po zwolnienie i pismo ze zgodą na leczenie w Polsce .
Zobaczymy bo mam dzwonić do nav w czwartek i wszystko będzie wiadomo co i jak.
Pozdrawiam ……………….